Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Presserum

 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Karsten Suhr
  Formand
  T: +45 33307936
  M: +45 4028 0027
  E: 
  Twitter

  Søren T. Lodahl
  Sekretariatschef
  T: +45 33307929
  M:  +45 29617520
  E: 
  Twitter

  Simone Dalsgaard
  Kommunikationsansvarlig, Chefkonsulent
  T: +45 33307927
  M: +45 60771719
  E: 
  Twitter

  Seneste nyheder

  Fakta i debatten om koblingsprocenten:Deloitte har udarbejdet en analyse til belysning af de frie grundskolers tilskudsfordeling samt finansiel robusthed fordelt på skolestørrelse. Analysen er udarbejdet i forlængelse af den politiske debat om frie grundskolers tilskudsordning.
  Der er fremsat forslag til Finanslov 2020. I den forbindelse foreslår den socialdemokratiske regering en reduktion af koblingsprocenten fra de i dag 76% til 71% med virkning fra 2021.Hvordan hænger de frie og private grundskolers økonomi sammen? Hvad er konsekvenserne, hvis koblingsprocenten nedsættes? Hvad er konsekvensen for det frie skolevalg? Og hvilke børn går det ud over?
  ​Der er et stort fokus på, hvordan tests og karaktergivning påvirker skoleelever. Men hvordan kan man ellers sikre, at eleverne lærer, det de skal? På Børneskolen Bifrost, en privatskole i Herning, er de prøve- og karakterfri. Her benytter de sig i stedet af omfattende evaluering og feedback.
  Danmarks Private Skoler er en forening for private grundskoler og gymnasiale uddannelser. Der er værdier, der går igen i skolernes formål, hvad end de kalder sig for frie, reale eller private. Men bortset fra det, er de vidt forskellige. Foreningen ønsker at vise denne diversitet med en artikelserie af ”skoleportrætter”. Denne gang er vi hos NSG. En jesuiterskole med grundskole og gymnasium.
  Cirka 7,5 kilometer fra Nordvestjyllands største by, Thisted, ligger Thy Privatskole i Hillerslev. En solid rød murstensbygning har siden 2016 udgjort privatskolens skelet. Før rummede bygningen Hillerslevs lokale folkeskole. Selvom Thy Privatskole har det ydre og den geografiske placering tilfælles med den tidligere folkeskole, er de langt fra ens. Thy Privatskole er et værdibåret alternativ.
  Hvordan konkretiseres elevernes demokratiske dannelse i skolernes hverdag? Foreningen Danmarks Private Skoler og foreningen Danske Skoleelever har sammen udarbejdet en publikation, der udfolder begrebet ”Elevernes demokratisk dannelse”.