Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Ministeriet: Projekt om udeskole

  10. december 2015
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Danmarks Privatskoleforening har fået en henvendelse fra Ellen Trane Nørby, Minister for Børn, Undervisning og Ligestilling vedr. et projekt "Udvikling af udeskole".

  Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling har i foråret 2014 igangsat projekt Udvikling af udeskole, der har til formål at kortlægge og udbrede erfaringer om udeskole som undervisningsmetode. Udeskole er undervisning med udgangspunkt i fagenes mål, hvor undervisningen foregår uden for klasseværelset. 

  I projektets 1. runde blev der samlet erfaringer med udeskolepraksis fra 14 skoler med solid erfaring på området.

  I dette skoleår er udeskolepraksis ved at blive spredt til godt 30 folkeskoler med begrænset udeskoleerfaring via 2. runde demonstrationsskoler.

  I skoleåret 2016/17 skal der etableres yderligere ca. 20 demonstrationsskoler i projektets 3. runde. I den forbindelse har Ministeren besluttet at invitere frie grundskoler til at være med i projektet, så den gode praksis også kan spredes til de frie skoler. Ansøgningsrunden med nærmere beskrivelse af kriterier for at søge vil blive udmeldt i starten af det nye år.

  Man kan læse mere om projektet på temasiden om udeskole på emu.dk - (rapporten finde sikke mere). Her finder I også det inspirationsmateriale, som er udviklet i projektet.