Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Bådflygtninge i fokus i anledningen af Børnerettighedsdagen

  30. november 2015
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Sankt Ansgars Skole satte bådflygtninge i fokus i anledningen af Børnerettighedsdagen med stort og smukt optog midt i morgentrafikken på Indre Nørrebro – og verdens katastrofer på skemaet en hel dag.

  Fredag morgen den 20. november blev de tusinder af trafikanter, der hver morgen krydser Dronning Louises Bro, mødt af et smukt særsyn. Et menneskehav af skolebørn med 400 vuggende papirbåde og stemningsfulde stearinlys slangede sig ned ad Nørrebrogade og rundt om Pebling Sø i ét langt optog.

  Den 20. november var det nemlig FN’s Børnerettighedsdag, og den markeres hvert år af skoler over hele landet og også af Sankt Ansgars Skole, der er ambassadørskole for Red Barnet.

  I år havde skolen i samarbejde med organisationen valgt temaet ”Når katastrofen rammer”, og alle skolens elever, store som små, lærte om katastrofer og deres konsekvenser for mennesker over hele kloden – blandt andet fra Red Barnets nyvalgte generalsekretær, Jonas Keiding Lindholm (billedet), der fortalte om organisationens arbejde.

  Selv helt små elever kan og skal arbejde med verdens problematikker – også de mere barske, hvis bare det gøres med den rette føling, pædagogik og didaktik, mener skoleleder Kirsten Poulsen:

  Vi prioriterer at lære børnene at sætte sig i andres sted og at have udsyn mod den store verden. Som en skole, der bygger på et katolsk-kristent værdigrundlag, er det vigtigt for os at danne hele mennesker med empati for og engagement i andre,” siger hun.

  Om FN’s Børnerettighedsdag og Red Barnet:

  Børnerettighedsdagen er udpeget af FN som dagen, hvor man fejrer, at børn har deres helt egne rettigheder, som er skrevet ned i FN’s Børnekonvention. Den bliver fejret i Danmark og resten af verden den 20. november.
  Red Barnet er verdens største uafhængige børnerettighedsorganisation. Organisationen arbejder i Danmark og flere end 120 andre lande med nødhjælp og forebyggelse af katastrofer, bekæmpelse af vold, overgreb og mobning, sikring af skolegang, oplysning og debat om børns livsvilkår og meget andet.