Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Hele Verden i Skole - Udviklingsminister Mogens Jensen taler til børnene på Skanderborg Realskole

  16. april 2015
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Udviklingsminister Mogens Jensen kommer på skype-besøg på Skanderborg Realskole tirsdag 21. april kl. 10.15-10.45

  Skolen har inviteret ministeren på besøg i anledning af IBIS’ årligt tilbagevendende Hele Verden i Skole-kampagne, hvor skoleelever fra 0. til 7. klasse modtager bogen LæseRaketten og lærer om alle børns ret til at komme i skole.

  Skanderborg Realskole har været med i kampagnen, siden IBIS satte kampagnen i søen i 2003. Og hvert år har eleverne solgt masser af lodsedler og været med til at sende en hel del børn i skole i de fattige udviklingslande, som IBIS arbejder i:

  ”Vi ønsker selvfølgelig at hjælpe til, og en lillebitte smule har det da heldigvis også fået bragt de mange millioner børn, der endnu ikke har mulighed for skolegang, en anelse ned i antal,” fortæller Karen Haugstrup, som er lærer på Skanderborg Realskole.

  Hun har også hvert år fået overtalt en ”politiker eller anden kendt person med hjertet på rette sted og viljen og mulighederne til at gøre en lille forskel” til at stille op og på kvalificeret vis fortælle skolens elever om, hvor vigtige bestræbelserne for at få alle børn i skole er.

  I år handler IBIS’ kampagne om børn i Guatemala. Bogen LæseRaketten bliver flittig læst, og med smartboards i alle lokaler, er det nemt for lærerne at komme på nettet og finde flere oplysninger fx i det online undervisningsmateriale, som hører til bogen.

  Med kampagnens fokus på børn i Guatemala er skolens aula lige nu fyldt med tegninger, som viser ansigterne af elevernes ”skoleløse venner” i Guatemala.

  I aulaen hænger også plancher med faktastof om landet, så alle de mennesker, der hver dag besøger skolen, let kan se hvad vi har gang i.

  ”Det er fantastisk at se lærere og elevers engagement på Skanderborg Realskole og på de mange andre skoler, som laver temauger, samler ind og gør opmærksom på, at alle børn har ret til at komme i skole,” siger Helle Gudmandsen fra IBIS.

  Hvis I har lyst til at komme på besøg, fx under Mogens Jensens skypevisit, og tale med børn og elever, så ring til skolen.

   

  FAKTA

  IBIS har sendt LæseRaketten ud i mere end 10 år, og interessen fra elever og lærere er stadig stor. I år er over 190.000 elever og lærere fra 1.240 skoler med ombord (cirka halvdelen af landets skoler).

  58 millioner børn verden over går endnu ikke i skole.  Det betyder, at omkring lige så mange er kommet i skole siden 2000, hvor 115 millioner børn stod udenfor skoledøren. Så meget er nået siden IBIS-kampagnen startede i 2003. (Kilde: Global Campaign for Education, GCE).

  I 2000 lovede verdens ledere, at alle børn ville være i skole i år 2015. For at holde politikerne fast på deres løfter, laver organisationer som IBIS, kampagner og aktiviteter i 120 lande over hele verden i april måned.