Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Sommerhilsen fra Danmarks Privatskoleforening

  26. juni 2014
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Mon ikke, der på skolen har været tidspunkter, hvor man ærlig talt kunne have lidt svært ved at tro på, at det nu nok skulle blive sommer og oveni også sommerferie. For det har jo – også i år – været et år med store udfordringer, og skoleåret 2013/14 med dets mange hændelser blev igen et tydeligt bevis på, at skolen bliver man aldrig færdig med:

  Nye arbejdstidsbestemmelser for lærerne fra august 2014

  Faldende driftstilskud – koblingsprocentens udvikling – hvordan mon den nye finanslov er skruet sammen?

  Inklusion og nye vilkår for specialundervisning – nye tilskudsordninger

  Folkeskolereformen

  OG ALT DET ANDET

  Den opmærksomme læser vil erindre, at det var præcis de samme emner, vi nævnte i sidste års sommerbrev. Det er jo ikke så mærkeligt. I foråret 2013 blev reformerne (eller hvad man nu vil kalde dem) vedtaget. I dette skoleår har det været jer, der stod med den store opgave at få de nye regler og bestemmelser gjort operative. Og nu har vi vist alle sommerfugle i maven – som de små børn, der om en god måneds tid starter i børnehaveklassen! Hvordan mon det vil gå? Virker det? I har brugt masser af tid og frygtelig mange kræfter på implementeringen, som vist fortsat er det ord, der dækker bedst.

  Nu handler det om for alle skolens deltagere – såvel de voksne som børnene – at komme ud i sommervejret og sommerlandet. Der skal samles nye kræfter, for i det nye skoleår vil der også være udfordringer. Men inderst inde holder vi jo af det på den måde. Det gør vi, fordi vi vil noget med skoleprojektet - og med børnene. Dem må vi aldrig glemme.

  Vi håber på godt sommervejr, og lad nu jer ikke skræmme af lidt modvind, for medvind er der jo de fleste dage.  Og lidt modvind kan også være en opfriskende GOD VIND. Man klæder sin skole på efter vejret. Og lige nu ville det da bare være ”bad timing” at tænke på andet end ferien. Skolens planlagte lukning er heldigvis midlertidig, så glæd jer over det og over livet – især det blandt børn og unge mennesker. Som oftest er det jo bare en stor oplevelse og berigelse at være en del af en skole.

  Fra bestyrelse og sekretariat ønsker vi jer alle en velfortjent sommerferie med stor tak for det gode samarbejde – herunder det herlige samvær, som arbejdet også byder på.

  Sekretariatet holder lukket fra mandag d. 7. juli til og med fredag d. 1. august. Ved hastesager kontakt sekretariatschef Ebbe Forsberg eller formand Kurt Ernst.

  Kontaktoplysninger findes på hjemmesiden under "Kontakt"