Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Yderligere opstramning af tilsynet med de frie grundskoler

  9. maj 2016
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Seks partier blev i dag i Kirkeministeriet enige om delaftaler i en samlet pakke, der skal dæmme op for antiradikalisering i Danmark.

  Som en delaftale er partierne enige om, at friskoleloven skal strammes, så det statslige tilsyn med friskolerne skærpes.

  Om dette siger Børne- og undervisningsminister Ellen Trane Nørby: "Med dagens aftale bygger vi ovenpå den aftale som et skærpet tilsyn med de frie skoler som Regeringen lavede med Dansk Folkeparti, Konservative og Liberal Alliance tidligere på foråret. Vi sender dermed et tydeligt signal om, at frihed og folkestyre skal præge skolens virke uanset hvilke værdier og opfattelser, skolen i øvrigt bygger på. Men dagens aftale kan vi foretage flere uanmeldte tilsynsbesøg på de skoler, der er særlige udfordringer med, og staten skal fremover udpege en ekstern observatør, når skolen er under skærpet tilsyn for manglende overholdelse af frihed og folkestyrekravene. Det giver muligheden for, at det statslige tilsyn kan følge bedre med i skolens ageren og gribe ind, hvis skolen ikke overholder reglerne om fx undervisning i ligestilling mellem kønnene".

  Læs mere:

  Forhandlingerne mellem de seks partier fortsætter den 19. maj. De sigter imod at fremlægge en samlet pakke den 31. maj.