Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

​Fokus på FN’s 4. verdensmål: Et møde mellem eleverne og deres minister

  2. maj 2017
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Hvad synes du om, at 61 millioner børn i verden ikke kommer i skole, Minister? Undervisningsminister Merete Riisager (LA) og folketingsmedlem Carsten Bach (LA) besvarede gladeligt mange spørgsmål, da de deltog i Skanderborg Realskoles afslutning på Aktionsugen, hvor danske skolebørn sætter fokus på retten til uddannelse sammen med børn fra mere end 100 lande verden over.

  Det blev et møde mellem eleverne og deres minister, der levede op til alle forventninger. Undervisningsministeren deltog via Skype. Eleverne sad spændt klar, og ministeren tonede frem på skærmen præcis kl. 08.15. Elever i alle aldre var parat med deres spørgsmål, der strakte sig bredt, lige fra hvad Ministeren mener om uddannelsesloftet, til hvilket yndlingsfag hun havde i skolen. Merete Riisager blev også spurgt til sin holdning til folkeskoler og privatskoler, hvad hun synes om folkeskolereformen og om lange skoledage. Men naturligvis var omdrejningspunktet arbejdet for det 4. verdensmål. De danske politikere har sammen med resten af verdens ledere lovet at sikre alle børn i verden en god, gratis skolegang inden 2030.

  Børns ret til uddannelse på skoleskemaet

  ”Hele Verden i Skole” er en kampagne, der sætter børns ret til uddannelse på skoleskemaet i Danmark. Kampagnen består af bogen LæseRaketten med et online elev- og lærermateriale, hvor eleverne kan gå på opdagelse i blandt andet film, billeder, musik, og hvor læreren kan finde en række konkrete opgaveforslag, undervisningsmateriale til emneuger og meget andet.

  Skanderborg Realskole har deltaget i ”Hele verden i skole-kampagnen” i 9 år i træk.

  Global kampagne

  ”Hele Verden i Skole” er en del af en global kampagne; Global Campaign for Education (GCE). Oxfam IBIS arrangerer den danske del. Hvert år arrangeres en aktionsuge, som elever fra mere end 100 lande deltager i. Den Globale Aktionsuge har til formål at minde verdens ledere og regeringer om de løfter, de gav i New York i 2015 med de 17 verdensmål, hvor mål nummer 4 handler om uddannelse af god kvalitet til alle i verden.

  Merete Riisager er optaget af det vigtige budskab, og at politikerne lever op til løfterne. Hun forklarede dog eleverne, at hun ikke er så optimistisk med hensyn til at få alle verdens børn i skole til 2030. Ambitionen vil kræve nye mål og delmål.

  Tog sig god tid

  Ministeren fortalte også om sit arbejde og gennemgik bl.a. de mange opgaver, hun har på sit dagsprogram. Hun fortalte også, at hun fredage glæder sig til at komme hjem og spise fredagsslik og se tv med sine børn.

  Folketingsmedlem Carsten Bach (LA) mødte personligt frem på skolen. Han tog sig god tid til at tale med både elever og lærere. Carsten Bach har flere ordførerskaber, han er forsvarsordfører, miljøordfører, klima- og forsyningsordfører, landbrugs- og fødevareordfører, ordfører for Grønland og Færøerne samt udviklingsordfører. Han viste bl.a. en film fra en udvalgsrejse til Kenya, han har deltaget i sammen med Minister for udviklingssamarbejde, Ulla Tørnæs (V).

  Børn, der lærer noget, er glade børn

  Det årlige arbejde med projektet ”Hele verden i skole” ligger godt i tråd med værdigrundlaget på Skanderborg Realskole, der er en privat grundskole oprettet i 1884. Skolen tror på, at børn, der lærer noget, er glade børn, der trives. Faglighed i fællesskab er derfor udgangspunktet for skoledagen sammen med de mange traditioner, som skolens hverdag er fyldt af.

  Læs om "Hele verden i skole"