Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Frie grundskoler kan nu deltage i forsøg med treårigt spanskforløb

  2. januar 2018
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Forsøget skal hæve elevernes faglige niveau i spansk, så de kan vælge spansk som fortsættersprog i gymnasiet fra 2020. Første runde af forsøget er i gang, men for at styrke fagets udbredelse yderligere, er det nu også muligt for frie grundskoler at deltage i forsøget. Derudover bliver det muligt for eleverne at gå til afsluttende mundtlig prøve i forsøgsvalgfaget.

  Landets frie grundskoler kan nu søge om at deltage i anden runde af Undervisningsministeriets forsøg med at udbyde treårigt spanskforløb i grundskolen. Undervisningen starter i august 2018.

  Forudsætningen for at deltage i forsøget er, at skolen forpligter sig til at udbyde spansk som treårigt fag i 7.-9. klasse i perioden 2018-2021, og at skolen deltager i erfaringsopsamling på forsøget. Fristen for at søge om deltagelse i forsøget i perioden 2018-2021 er torsdag den 22. marts 2018.

  Folkeskoler og ungdomsskoler, som ønsker at udbyde forsøgsfaget, skal have dispensation fra lovgivningen eller oprette det som et kommunalt valgfag. Frie grundskoler kan frit udbyde faget, men deltagelse i de årlige temadage og erfaringsopsamling forudsætter deltagelse i forsøget.

  Vejledning og information:

  Skoler, der ønsker at høre mere eller ønsker at deltage i forsøget, kan henvende sig til  for mere information.

  Læs mere:

  Brev vedr. udmelding af 2. runde af forsøg med spansk som treårigt valgfag i grundskolen (pdf)

  Ansøgningsskema til deltagelse i forsøg med spansk som treårigt valgfag i grundskolen 2018-2020 (pdf)

  Om forsøget

  Forsøg med treårigt spansk i grundskolen løber fra august 2017 til og med 2021.

  Forsøget forløber i to runder; 1. runde er 2017-2020 og 2. runde er 2018-2021.

  Folkeskoler og ungdomsskoler, som ønsker at udbyde forsøgsfaget, skal have dispensation fra lovgivningen eller oprette det som et kommunalt valgfag. Frie skoler kan frit udbyde faget, men deltagelse i årlige temadage og erfaringsopsamling forudsætter deltagelse i forsøget.

  Erfaringer fra forsøget opsamles årligt samt ved forsøgets afslutning. Erfaringerne vil indgå i en beslutning om, hvad der skal ske med spansk i grundskolen, når forsøget afsluttes i 2021.

  Fagets mål:

  En skrivegruppe bestående af praktikere og videnspersoner har udarbejdet forsøgsmål, læseplan og vejledning til forsøgsvalgfaget, som findes på emu.dk. Her findes også information om forsøget.

   

   

   

  Fristen for at søge om deltagelse i forsøget i perioden 2018-2021 er torsdag den 22. marts 2018.