Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Netværk – det virker!

  25. januar 2018
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • I kalenderen stod der den 18. januar. Vejret viste sig fra en vanlig grågrumset og småkold side og lovede vel egentligt ikke så meget mere, end hvad man ellers kunne forvente af en helt almindelig torsdag i årets første måned.

  Men helt almindelig blev dagen på ingen måder….

  Danmarks Private skoler - grundskoler og gymnasier havde inviteret til netværksdag i MBK´s lokaler i Indre By med temaet ” Viden & Udvikling – temadag med netværksmøder og oplæg om skolens opgave og vore egen ageren i den digitale verden”

  Der blev på alle måder netværket og taget del i hinandens virkeligheder ift. forskellige emner. Der blev drøftet ordblindeindsats, evalueringskrav, lederes observation af undervisning, antimobbestrategi, delegeret ledelse, opfølgning på studietur til Toronto, og IT-strategi og med ikke færre end 88 tilmeldte, flot!

  Efter nogle gode drøftelser i netværkene, blev der holdt oplæg i plenum under navnet ”IT er det nye latin” - ved Jimmy Burnett Nielsen, rektor på Bagsværd Kostskole & Gymnasium samt ”Sluk - kunsten at overleve i en digitaliseret verden” ved læge Imran Rashid. Begge oplæg formåede på forbilledligt vis, at folde mange centrale aspekter ud omkring den digitaliserede verden, som vi alle er en del af. Der blev givet både konkrete bud på, hvordan man uddannelsesmæssigt kan tage den digitaliserede verden på sig som et grundvilkår og som dynamisk afsæt for læring og uddannelse. Men også hvilke faldgruber der kan være forbundet med, at vi befinder os mere og mere i en digitaliseret verden. De digitale medier giver os en masse muligheder, vi skal benytte os af, men de er ikke blot uskyldige instrumenter uden indflydelse på os. De gør noget ved os som mennesker; ikke mindst i vores forholdemåder til os selv og hinanden. 

  Det er foreningens og UVS'  (Udvalg for videndeling og skoleudvikling ) oplevelse, at dagen blev en stor succes. Vi takker for den solide tilslutning, der var til konferencen, og vi er sikre på, at dagen har været med til at understrege betydningen af - og vigtigheden i - at man kan netværke om emner, der alle er en del af vores fælles virkeligheder.

  UVS vil fortsat være optaget af at vie særlig opmærksomhed på netværksdannelse mellem vores skoler.  Som frie grundskoler har vi hver især stærke identiteter og ved at bringe vores forskelligheder i spil overfor hinanden, er vi med til at gøre os selv og hinanden stærkere – derfor netværk!

  (UVS)