Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Fastelavn: Tradition og fællesskab

  9. februar 2018
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Fasten er forsvundet, men festen, der fungerede som optakt til højtiden, er bestået. Sorø Privatskole vendte hverdagen på hovedet for en stund, da 450 elever fra 0.-6. klasse fejrede fastelavn. En gammel skik i Danmark, der har rødder tilbage til tiden før reformationen, og en fast tradition på skolen. 

  I gamle dage var fastelavn en mulighed for at gøre alt det, som snart blev forbudt i den efterfølgende faste. En fest for de voksne, hvor man drak alkohol, spiste kød, dansede lystigt, klædte sig ud og slog katten af tønden -bogstaveligt talt. I dag er fastelavn en børnefest, hvor man klæder sig ud og slår en tønde i stykker, for derefter at kåre en  kattekonge. 

  Sådan foregår det i hvert tilfælde Sorø Privatskole, hvor traditionen også handler om fællesskab:

  ”Når eleverne føler sig som en del af et fællesskab, så styrkes trivslen og trygheden for alle, og et godt og trygt socialt liv i klassen er nu engang også det bedste fundament for læring," siger Nanna Kofoed Øhrgaard, skoleleder på Sorø Privatskole: "Derfor er fastelavn mere end lækre fastelavnsboller og opfindsomme udklædninger. Det er en af mange traditioner på skolen, som er med til at skabe det gode fundament for læring,"