Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

IT-systemer: Undervisningsministeriet og skolernes dataansvar fastlagt

  31. maj 2018
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • Hvornår er skolerne og Undervisningsministeriet dataansvarlig eller databehandler i forhold til Undervisningsministeriets IT-systemer? Det spørgsmål har undervisningsministeriet taget stilling til i to cirkulærebeskrivelser.

  På undervisningsområdet stiller Styrelsen for It og Læring (STIL) en række administrative it-systemer til rådighed for kommuner, regioner og institutioner.

  For at sikre klarhed om hvem, der er dataansvarlig for persondatabehandlinger i disse systemer, har STIL udarbejdet to cirkulæreskrivelser.

  De IT-systemer, som skolerne benytter, er alle nævnt i cirkulærebeskrivelserne, således at skolerne let kan se, hvordan ansvaret er fordelt.

  I kan læse mere på undervisningsministeriets hjemmeside

  Spørgsmål kan rettes til sekretariatet på 33 30 79 30

  Cirkulærer:

  Cirkulæreskrivelse om Styrelsen for It og Lærings opgaver som databehandler i visse administrative systemer på undervisningsområdet (pdf)

  Cirkulæreskrivelse om fælles dataansvar for visse administrative systemer, som stilles til rådighed af Styrelsen for It og Læring (pdf)

  Yderligere information som Undervisningsministeriet har udsendt til kommuner, regioner og institutioner:

  Brev: Orientering om dataansvar mv. for de it-systemer som STIL stiller til rådighed for undervisningssektoren (pdf)

  Bilag 1: Baggrund om udmøntning af dataansvaret (pdf)

   

  Dataansvarlig

  Den dataansvarlige er en arbejdsgiver, som fx en skole, der behandler personoplysninger (f.eks. indsamling, registrering og videregivelse) om sine ansatte og elever, mfl.

  Databehandler

  En databehandler kendetegnes ved kun at behandle personoplysninger på vegne af (efter instruks fra) en dataansvarlig. Databehandleren behandler aldrig personoplysninger til egne formål og må derfor ikke bruge de tilgængelige oplysninger til andet end udførelsen af opgaven for den dataansvarlige.