Logo hvid paa blaa Facebook Mynewsdesk
 

Nyt æresmedlem i foreningen

  7. februar 2020
 • fb
 • tw
 • li
 • em
 • I forbindelse med Crilles Bachers blev pensioneret som rektor ved Høje Taastrup Private Gymnasium er han udpeget som nyt æresmedlem i foreningen Danmarks Private Skoler – grundskoler og gymnasier. Crilles Bacher har haft en lang karriere inden for skoleverdenen. Han var bl.a. formand for Private Gymnasier og Studenterkurser, og havde derfor en central rolle, da foreningen i 2017 fusionerede med Danmarks Privatskoleforening under navnet: Danmarks Private Skoler - grundskoler og gymnasier. Efter fusionen var Crilles Bacher formand for foreningens gymnasieudvalg og observatør ved møder for Danmarks Private Skolers bestyrelse.

  Om udnævnelsen siger Crilles:

  ”Jeg blev meget overrasket og glad for æresmedlemskabet. Jeg opfatter det også som en anerkendelse af vigtigheden af sammenslutningen af foreningerne”.

   

  En lang karriere

  Når man spørger Crilles Bacher, hvad han særligt husker fra sin tid i skoleverden, er der meget for ham at nævne. Men særligt to dele fremhæver han. Først og fremmest de elever, der trods dårlige odds er kommet godt i vej. De har gjort stort indtryk. Samtidig husker han glædeligt og ydmygt på de muligheder, han har fået for at være med til at organisere nye læringsinstitutioner:

  ”Som 19-årig blev jeg involveret i etableringen af et helt nyt universitet (RUC). Jeg har været med til: At reformere Det frie Gymnasium, at komme med bud på, hvordan netbaseret læring kan være et udgangspunkt for en organisatorisk forandring af skolen, at etablere ’Elitegymnasiet’ på Niels Brock for særligt højt præsterende elever, at være med til at udvikle grundskolen Børneuniversitetet, som også organiserer skolehverdagen usædvanligt og endelig at skabe to nye gymnasier med udgangspunkt i Danmarks største etniske mindretal”.

  Og han fortæller afslutningsvis:

  ”Det handler om at bringe barnet frem til voksenlivet som myndige borgere i et hyperkomplekst samfund. Jeg tror, der er mange måder at udvikle fagligheden, fordybelsen og den brede dannelse på, og derfor er mangfoldighede og diversitet vigtige nøgleord. Børn er ikke ens og derfor skal de mødes forskelligt, for at de kan lære at indgå i fællesskaber”.

  Med æresmedlemsskabet ønsker foreningen at takke Crilles for hans store arbejde og indsats for de private gymnasier, sammenlægningen af de to foreninger og hans efterfølgende virke i at udvikle samarbejdet i en forening. Crilles Bachers indsats har i denne forbindelse været uvurderlig.

   

  CV for Crilles Bacher

  Udvalgte ansættelser:

  Udvalgte tillidshverv:

  - Rektor Høje Taastrup Private Gymnasium 2014-19

  - Rektor Københavns Private Gymnasium 2011-14

  - Lektor Rødovre Gymnasium 2007-11

  - Forstander Niels Brock, 2005-07

  - Rektor Mobilagymnasiet, Malmö 2001-04

  - Pædagogisk konsulent på konkurrencebidrag til Ørestad Gymnasium, C.F. Møllers Tegnestue 2001

  - Projektleder ’Det virtuelle Gymnasium’, UVM 2000-01

  - Rektor Det frie Gymnasium 1989-99

  - Bestyrelsesmedl. Københavns Private Gymnasium 2016-

  - Formand Gymnasieudvalget Danmark Private Skoler 2017-19

  - Formand Private Gymnasier og Studenterkurser 2013-17

  - Bestyrelsesmedl. Matematiklærerforeningen 2009-13

  - Bestyrelsesmedl. Lilleskolerne 2007-13

  - Bestyrelsesformand Børneuniversitetet 2007-13

  - Bestyrelsesformand Københavns Åbne Gymnasium 2005-11

  Crilles bw